Kikoy omslagdoek & Kikoy strandlaken

Een kikoy-pareo omslagdoek is een prachtig kleurrijk geweven katoenen doek en is afkomstig uit Oost Afrikaanse landen. Deze kikoy doeken komen voornamelijk uit Kenia en Tanzania. Een kikoy-pareo wordt ontworpen en gemaakt op Keniaanse of Tanziaanse traditionele wijze. De stof is over het algemeen egaal van kleur in het midden en heeft aan de buitenzijde van het doek brede randen of strepen. De laatste jaren worden kikoys ook gemaakt met strepen in diverse kleuren over de gehele breedte van het doek.

Vroeger werd in Kenia of Tanzania een kikoy-pareo gedragen door zowel mannen als vrouwen. Vrouwen droegen de kikoy-pareo als rok en als het s’avonds wat killer werd gebruikten ze de kikoy ook als omslagdoek voor om hun schouders. In Europa wordt de kikoy-omslagdoek voornamelijk gebruikt door vrouwen.. Om de kikoy-pareo op zijn plaats te houden wordt hij om de middel of om de heupen gewikkeld en een paar keer naar buiten gerold. Je kan de kikoy natuurlijk ook om je heen slaan en vast knopen. Een kikoy drapeer je makkelijk om je heen voor als je een heerlijk strandwandeling gaat maken of als je een drankje gaat doen op een terras. Een kikoy-omslagdoek heeft ontelbare gebruiksmogelijkheden. Van omslagdoek tot draagriem, van picknickkleed tot strandlaken.

De kikoy strandlaken

Naast de kikoy-omslagdoek bestaat er ook nog de kikoy strandlaken. Kikoy-strandlakens hebben hetzelfde mooie kikoydoek als de kikoy-omslagdoeken, maar deze hebben aan één zijde een heerlijk zachte badstof. Hierdoor zijn deze kikoy-strandlakens uitermate geschikt als strandlaken. Een kikoy-strandlaken mag dus niet ontbreken in je strandtas voor als je een dagje naar het strand of zwembad gaat. Kikoy-strandlakens zijn er in vele prachtige hippe kleuren en zijn goed te combineren met een bijpassende kikoy omslagdoek.

Bij www.hamamdoek.nl en www.pareosarong.nl verkopen ze kikoys en kikoy-strandlakens in vele verschillende hippe kleuren.

© Copyright - Hamamdoeken.nl 2020